Het Sjpaans Kentje is bijna klaar voor de start - Bee in Media

Bee in Media is een media- en reclamebureau dat zich richt op het verbeteren van de online en offline identiteit van bedrijven van klein tot groot. Laat u verrassen door onze creativiteit.

Info:
Bee in Media
  /  Blog   /  Bee in Media’s Sjpaans Kentje is bijna klaar voor de start
Sjpaans-Kentje-landgraaf

Bee in Media’s Sjpaans Kentje is bijna klaar voor de start

Na een half jaar plannen, breken, renoveren, verbouwen en inrichten verkeert project Sjpaans Kentje in de eindfase. Nog even, dan zoemt het in deze nieuwe korf van Bee in Media te Landgraaf dat het een lieve lust is, en wel vanuit een kerkje uit de tijd van de Spaanse Nederlanden als hoofdkantoor.

Nu het pand grotendeels opgeknapt en gemoderniseerd is, kan een deel van het team de laatste dozen van het kantorencomplex aan de Mercator in Sittard (tevens het hoofdkantoor van Mediahuis Limburg) op de nieuwe thuislocatie in Landgraaf uitpakken. Een aantal medewerkers van Bee in Media blijft in het kantoor in Sittard werkzaam.

Met de kersverse hoofdvestiging kan Bee in Media de komende jaren niet alleen de dienstverlening verder uitbreiden, maar zich ook profileren als bedrijf dat alle zeilen bij zet om bedrijven en organisaties te helpen hun geschiedenis en toekomst zichtbaar te maken en met elkaar te verbinden. Met de nodige creativiteit en toewijding. Helemaal in lijn met de impact en slagkracht van de mediatechnologie van vandaag. En niet te vergeten, vanuit een plek die tot ieders verbeelding spreekt. Eentje waarvan de cultuurhistorie een onuitwisbare stempel drukt op het nu.

Het Sjpaans Kentje dankt z’n naam aan het perceel waarop het staat. De plek aan de overzijde van de Rötscherweg en Schanserweg in Nieuwenhagen was sinds het Partagetraktaat van 1661 in Spaanse handen, terwijl het dorp Nieuwenhagen ‘Staats’ was.

Met de opkomst van de mijnen begon vorige eeuw en de bevolkingsgroei die hiervan het gevolg was, kreeg Nieuwenhagen twee grote kerken. Het Sjpaans Kentje werd hierdoor in 1930 in gebruik genomen als patronaatsgebouw. Sinds 2001 bood het Rijksmonument onderdak aan de muziekstudio van Guido Dieteren.

Zie ook www.beeinmedia.nl

× Hoe kan ik je helpen?